Skip navigation

Webdesign, Grafisch Ontwerp en Drukwerk

Over 'vindbaar worden' in Google of Search Engine Optimization (SEO)

Het trekken van meer bezoekers naar uw site

Door middel van de volgende manieren zult u bezoekers op uw website krijgen:

We blijven nu even bij het eerste punt... waarbij direct een aantal kanttekeningen gemaakt moeten worden:

...maar dat zijn onderwerpen die ons teveel afleiden van het eerste punt: via zoekmachines op een natuurlijke manier bezoekers trekken.

Vindbaarheid in Google - exacte wetenschap?

Ieder bedrijf wil graag op de eerste pagina bovendrijven in de zoekresultaten van Google... Om geen valse verwachten te wekken hebben wij een uitgebreide pagina gewijd aan dit onderwerp! Als wij onze klanten garanderen dat zij morgen op de eerste plaats in de zoekresultaten staan en dit ook zouden kunnen, zouden wij binnen een jaar kunnen rentenieren! Helaas... omdat er maar beperkt plaats is op die 'voorpagina', zullen alleen de websites zichtbaar worden die volgens Google het meest relevant zijn. Het is aan u en ons om te bepalen voor welke zoekopdrachten uw pagina's goed gaan scoren! Simpel gezegd: een pagina van uw site zal zeer relevant moeten zijn voor enkele zoekwoorden die gebruikt worden. Probeert u op alle zoekwoorden te scoren, dan zal dit mislukken...

De manieren waarop Google (en alle zoekmachines) werken is hun best bewaarde geheim. Niemand zal op ieder moment van tijd precies weten wat echt werkt. De zoekmachines zijn van hun omzet afhankelijk van hun 'kip met de gouden eieren': het tonen van de meest relevante gegevens aan de zoekers.

Gespecialiseerde SEO bureaus proberen zoekresultaten te beïnvloeden. Dit is naar de mening van Google 'spammen'. De richtlijnen van Google aan het publiek (lees: aan spammers) moeten dus met een korreltje zout genomen worden. Tot ±2005 lukte het om hoog te scoren met allerlei trucs, sinds die tijd zijn de zoekmachines slimmer geworden. Trucs verlagen op de langere duur zelfs de positionering in de zoekresultaten. Google geeft zelf aan dat er meer dan 118 factoren zijn die de rangorde bepalen.

De kip met de gouden eieren - vindbaar worden in google vanuit zwolle

Bedrijven die zeggen dat zij 'verbonden zijn met' of 'partners zijn van' Google, wekken hoge verwachtingen. Maar... Google heeft geen partners aan wie zij hun algoritmen tonen. Dit zou hun bron van inkomsten aantasten, de kip met gouden eieren: onafhankelijke relevante zoekresultaten tonen. Als een bedrijf zegt 'Premium Partner' te zijn van Google, betekent dat alleen dat zij advies en training via Google krijgen en dat Google daarmee inkomsten genereert. Het betekent niet per definitie dat u via dat bedrijf hoger in de zoekposities komt vanwege die partnerrelatie met Google! Alle adviezen van Google zijn ook online te vinden. Die adviezen zijn, zoals gezegd, meer ter bescherming van hun eigen systeem om bruikbare zoekresultaten te tonen dan om uw positionering in de zoekresultaten te verbeteren!

Door uit te proberen wat werkt, is het redelijk mogelijk ervaring te krijgen met wat er op een bepaald moment Google beïnvloedt. Dat wil zeggen: totdat Google zijn algoritmen (de methoden waarmee de zoekresultaten berekend worden) verandert – en dat doet zij continue.

Een in zoekmachine-optimalisatie gespecialiseerd bedrijf heeft als voordeel dat zij daar dagelijks mee bezig is en de algoritmes van Google beter kan volgen, maar als nadeel dat het een onduidelijke bezigheid kan zijn die veel geld kost. Beloften om een site binnen een bepaalde tijd op nummer één in de zoekresultaten te krijgen zijn zondermeer loze beloften. Zoals gezegd: niemand heeft patent op Google's zoekresultaten, het aantrekken van nieuwe bezoekers naar een website is geen exacte wetenschap!

Beter vindbaar in Google en andere zoekmachines - wat werkt er wèl?

We kunnen er uit ervaring van uitgaan wat de basisprincipes zijn waarop de zoekresultaten gebouwd worden. Uit het proces van uitproberen zijn namelijk een aantal basisvoorwaarden tevoorschijn gekomen die steeds gebruikt kunnen worden om, meestal kostenloos, op een natuurlijke manier in de zoekresultaten goed te scoren. Hiermee zou je kunnen zeggen dat 80% van de mogelijkheden gebruikt worden met een minimum aan kosten.

Het is mogelijk verder te gaan om de positionering te verbeteren, die laatste 20% vragen wel wat meer inspanning en kosten.
De vraag is ook of het noodzakelijk is, sinds 2009 laat Google plaatselijke bedrijven zien in 'Google Places' of 'Local' - dit is een lijstje van plaatselijke bedrijven bovenin de zoekresultaten. Als uw bedrijf alleen plaatselijk opereert, kan dit lijstje voldoende zijn, samen met een zover mogelijk geoptimaliseerde site.

Positionering in de zoekresultaten verbeteren kan dan verder door zelf geregeld een aantal uren doelgericht bezig te zijn met zoekmachineoptimalisatie en/of contentmarketing (schrijven in blogs etc.) en socialmedia marketing. Dit kan de moeite lonen afhankelijk van de noodzaak om vindbaar te zijn, de verdienste die dit opbrengt.
Een andere mogelijkheid is nog wat kostbaarder, een gespecialiseerd SEO bureau inhuren. Dit is wellicht een optie als u erg afhankelijk bent van meer verkeer op de site, of als elke extra procent bezoekers veel extra omzet oplevert.

Succes meten

John Wanamaker, een bekend succesvol zakenman (1838-1922) zei eens: "Ik ben er zeker van dat de helft van het geld dat ik uitgeef aan reclame verspild is, het probleem is alleen dat ik niet weet welke helft!" Dit geldt niet meer voor internet. Als iets meetbaar is, kan er bewust invloed op uitgeoefend worden om het de gewenste kant op te sturen. Via statistieken is internet gelukkig erg controleerbaar. Wij kunnen voor u het proces van statistiek-analyse en site-optimalisatie begeleiden. Een cyclus van studie naar het gedrag van bezoekers en aanpassingen maken zal de werking van de site verbeteren.

De meest voor de hand liggende mogelijkheid om vindbaar te worden in Google is die eerder genoemde 80% van de mogelijkheden te gebruiken met een minimum aan kosten. Dit kan door uw eigen inspanningen en door ons te laten begeleiden, met een vooraf overlegde strategie en doel.

Meer weten over het vindbaar maken van uw site?

 

Spreek vrijblijvend af!

koffie afspraak website maken zwolle
 

 

VUYK WEBDESIGN ZWOLLE
Telfordstraat 34 - 8013 RM ZWOLLE (Marslanden G)
info@vuyk.eu    Telefoon 038-4228748

Sommige buttons zijn uitgeschakeld omdat cookies afstaan
[ Aanzetten ][ Sluiten ]