Skip navigation

Webdesign, Grafisch Ontwerp en Drukwerk

Vuyk Webdesign Zwolle maakt uw website geschikt voor mobiel en tablet

mobiel en smartphone geschikte website maken zwolle

Vuyk Webdesign Zwolle maakt uw website geschikt voor mobiel/smartphone, tablet en meerdere schermgrootten. De gebruikerservaring op ieder apparaat zal verbeteren en een speciale mobiele versie van uw site is dankzij onze manier van geoptimaliseerd webdesign niet langer nodig.
Bekijk uw eigen website eens met een mobiel, als deze niet erg geschikt is voor het bekijken op een smartphone is dat gelijk te zien. Er moet ingezoomd, uitgezoomd, van links naar rechts 'geveegd' worden. De bezoeker raakt het overzicht al snel kwijt.

De noodzaak om een website geschikt te maken voor smartphone en tablet

De meeste websites werden tot het moment van schrijven (november 2013) ontworpen voor grote beeldschermen. De laatste jaren stijgt het aantal bezoekers via een tablet of smartphone explosief, mobiel internet groeit met honderden procenten per jaar. Juli 2013 publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers over de razendsnelle groei van het gebruik van mobiel internet in Nederland. Via uw eigen statistieken kunt u exact zien hoeveel mobiele bezoekers uw website heeft en wat de trend is. Het is hierbij niet onbelangrijk dat Google 'gebruikerservaring' steeds meer laat meewegen bij het tonen van de zoekresultaten. Als een website niet geschikt is voor meerdere schermgrootten, zoals smartphones en tablets, zal de website lager op de resultatenlijst komen. Dat zal vooral gebeuren zodra iemand met een mobiel apparaat zoekt via Google.

Een speciale mobiele site laten maken?

In het verleden was een doorverwijzing naar een speciale mobiele versie van de site gebruikelijk. Nadeel is dat er twee verschillende sites gebouwd en bijgehouden moeten worden. De bezoeker wordt daarbij niet dezelfde gebruikerservaring geboden. Websites zouden zodanig gemaakt moeten worden, zodat ze geschikt zijn voor alle mobiele apparaten. Anders gezegd: dezelfde inhoud wordt op een andere manier geserveerd. Een 'responsive website' is optimaal op ieder apparaat. 'Responsive' betekent 'reagerend op zijn omgeving'. Op de schermgrootte van een tablet is de website anders opgebouwd dan op een smartphone.

Top 10 Checklist - uw website is geschikt voor mobiel als...

  1. de pagina niet klein en uitgezoomd is bij het laden
  2. de breedte van de pagina steeds hetzelfde is als het scherm (scrollen over de breedte is niet nodig)
  3. de tekst leesbaar is zonder in te zoomen
  4. de linkjes niet te klein zijn en gemakkelijk afzonderlijk aan te raken met een vinger
  5. de telefoonnummers direct te bellen zijn door ze aan te raken
  6. de website snel laadt via een mobiele verbinding
  7. de website geen Flash gebruikt
  8. de menu's goed samenwerken met aanraakschermen of touchscreens
  9. de ‘above the fold’ content (binnen het scherm vallende inhoud) erg snel zichtbaar is
  10. elk product en elke dienst een eigen pagina heeft (overzicht en snelle vindbaarheid)

Hopelijk kunt u met deze punten uw bestaande website al behoorlijk verbeteren. Als een of meer verbeterpunten niet goed mogelijk zijn, of als u misschien zelfs schrikt van uw eigen website op een mobiel is het tijd om actie te ondernemen... wij zullen u graag verder helpen.

Maak mijn website geschikt voor smartphone en tablet!

 

We spreken vrijblijvend af

koffie afspraak website maken zwolle
 

 

VUYK WEBDESIGN ZWOLLE
Telfordstraat 34 - 8013 RM ZWOLLE (Marslanden G)
info@vuyk.eu    Telefoon 038-4228748

Sommige buttons zijn uitgeschakeld omdat cookies afstaan
[ Aanzetten ][ Sluiten ]